Пухкави мъфини с ябълки и шоколад

01/12/2018
"Откакто опитахме тези пухкави мъфини с ябълки и шоколад, изобщо не си мислим за други "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 908
  • Преглеждания за месеца283
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • брашно - 200 г
  • масло - 130 г полуразтопено
  • ром - 30 мл
  • захар - 150 г бяла, кристал
  • кафява захар - за поръсване
  • ябълки - 1 бр. голяма, сладко - кисел сорт
  • шоколад - 100 г млечен или черен
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 15 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разбийте на пухкаво кремче яйцата с бялата кристална захар. Добавете маслото, щипка сол и алкохола и продължете разбиването докато сместта стане гладка и кремообразна.

2. Пресейте брашното с бакпулвера на части, като разбърквате внимателно с шпатула или дървена лъжица до получаване на гладка, пухкава консистенция.

3. Обелете и нарежете на малки кубчета ябълката. Шоколада начупете на парченца. За разкош аз използвам такъв с ядки.

4. На дъното на силиконови формички за мъфини или такива с хартийки поставяйте парченца ябълка. Слагайте по малко от приготвената смес и отгоре парченце или две от шоколада. Накрая допълвайте с още от сместа за мъфините, без да пълните догоре, за да имат място да бухнат.

5. За завършек поставяйте по още едно парченце ябълка и поръсвайте всеки мъфин с кафява захар, което ще ни осигури апетитна, хрупкава коричка.

6. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути или до суха клечка.

Да ви е сладко!

Метална форма за 12 бр. кексчета или мъфини-30%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална форма за 12 бр. кексчета или мъфини
10.00 лв.
6.99 лв.
Виж ››

Всяка домакиня трябва да има поне една форма за мъфини, за да черпи гостите за следобедното кафе. Вие измислете рецептата, а от нас имате метална форма за 12 бр. кексчета - за да има за всички.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар