Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Лимонов кейк с рикота

Лимонов кейк с рикота

Лимонов кейк с рикота
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Само едно парче е достатъчно, за да разберете, че любовта към този кейк е до гроб"

Необходими Продукти

  • рикота - 250 г
  • захар - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 90 г (разтопено)
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 230г (самонабухващо)
  • бадеми - 50 г (смлени)
  • пудра захар - за поръсване
  • масло - за намазване на фирма
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и го оставете да се охлади. Настържете кората на два средни лимона на фино ренде и изцедете сока.

Смесете захарта и сиренето рикота и разбъркайте. Прибавяйте едно по едно яйцата, като разбърквате след всяко.

Добавете маслото, лимоновата кора и лимоновия сок. След всяко добавяне на продукт разбърквайте. Накрая на части добавете брашното и смлените на ситно бадеми.

Изсипете сместа за кейка във форма, която предварително сте намаслили и поръсили с брашно. Печете на 180 градуса за 40-50 минути.

Кейкът има леко влажна структура.

Извадете от формата 10 минути след изпичане и по желание поръсете с пудра захар. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: