Лимонов кейк с рикота

Лимонов кейк с рикота

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
364
3k
2k
1k
5
30/11/2018
"Само едно парче е достатъчно, за да разберете, че любовта към този кейк е до гроб"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 849
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и го оставете да се охлади. Настържете кората на два средни лимона на фино ренде и изцедете сока.

Смесете захарта и сиренето рикота и разбъркайте. Прибавяйте едно по едно яйцата, като разбърквате след всяко.

Добавете маслото, лимоновата кора и лимоновия сок. След всяко добавяне на продукт разбърквайте. Накрая на части добавете брашното и смлените на ситно бадеми.

Изсипете сместа за кейка във форма, която предварително сте намаслили и поръсили с брашно. Печете на 180 градуса за 40-50 минути.

Кейкът има леко влажна структура.

Извадете от формата 10 минути след изпичане и по желание поръсете с пудра захар. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар