Паста Рогче с черен шоколад

Яница НиколоваЯница Николова
Иноватор
472
400
190
4
01/12/2018
"Вкусни пасти за приятели - тази е сочна и с черен шоколад "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо315
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • За бишкотите
  • брашно - 120 г
  • захар - 90 г
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар - за поръсване
  • За крем Апарел
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 200 г
  • захар - 200 г
  • ванилия - 1/2 бр., есенция
  • Глазура
  • черен шоколад - 200 г
  • HOSSO - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За бишкотите жълтъците се разбиват с половината захар, а белтъците с другата половина. Белтъците се прибавят към жълтъците, постепенно пресятото брашно и ванилия.

Върху хартия за печене се формуват продълговати форми-бишкоти с шприц. Поръсват се с пудра захар и се пекат в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до готовност.

За крема яйцата и захарта се загряват на водна баня, като се разбиват с тел, докато сместа стане пухкава и бледожълта.

После се охлажда леко и се прибавя разбитото масло. Разбива се до пухкав крем, който се охлажда леко и се слага в шприц. Върху всяка бишкота се слага от крема.

Отново се охлажда и се прави глазурата. Черният шоколад се разтопява на водна баня /или в МВ/, след което се прибавя олиото и се разбърква добре. Полива се с глазурата и отново се охлаждат.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар