Паста Рогче с черен шоколад

Яница НиколоваЯница Николова
Иноватор
472
2k
832
1k
4
01/12/2018
"Вкусни пасти за приятели - тази е сочна и с черен шоколад "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо360
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • За бишкотите
  • брашно - 120 г
  • захар - 90 г
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар - за поръсване
  • За крем Апарел
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 200 г
  • захар - 200 г
  • ванилия - 1/2 бр., есенция
  • Глазура
  • черен шоколад - 200 г
  • олио - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За бишкотите жълтъците се разбиват с половината захар, а белтъците с другата половина. Белтъците се прибавят към жълтъците, постепенно пресятото брашно и ванилия.

Върху хартия за печене се формуват продълговати форми-бишкоти с шприц. Поръсват се с пудра захар и се пекат в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до готовност.

За крема яйцата и захарта се загряват на водна баня, като се разбиват с тел, докато сместа стане пухкава и бледожълта.

После се охлажда леко и се прибавя разбитото масло. Разбива се до пухкав крем, който се охлажда леко и се слага в шприц. Върху всяка бишкота се слага от крема.

Отново се охлажда и се прави глазурата. Черният шоколад се разтопява на водна баня /или в МВ/, след което се прибавя олиото и се разбърква добре. Полива се с глазурата и отново се охлаждат.

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар