Начин на приготвяне
За бишкотите жълтъците се разбиват с половината захар, а белтъците с другата половина. Белтъците се прибавят към жълтъците, постепенно пресятото брашно и ванилия.
Върху хартия за печене се формуват продълговати форми-бишкоти с шприц. Поръсват се с пудра захар и се пекат в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до готовност.
За крема яйцата и захарта се загряват на водна баня, като се разбиват с тел, докато сместа стане пухкава и бледожълта.
После се охлажда леко и се прибавя разбитото масло. Разбива се до пухкав крем, който се охлажда леко и се слага в шприц. Върху всяка бишкота се слага от крема.
Отново се охлажда и се прави глазурата. Черният шоколад се разтопява на водна баня /или в МВ/, след което се прибавя олиото и се разбърква добре. Полива се с глазурата и отново се охлаждат.