Печено пиле върху буркан

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8140699334
Печено пиле върху буркан2 / 2
03/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 1/2 пакетче
  • горчица - 1 ч.л.
  • мед - 1 с.л.
  • лимонов сок
  • сол
  • подправка за пиле - 2 с.л.
  • розмарин - 1 с.л. сух нарязан
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • бира - 1 бутилка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От мекото масло и всички подправки се приготвя каша, с която се натрива отвън и отвътре измитото и подсушено пиле.

Оставя се няколко часа в хладилника.

Наливаме в буркан съдържанието на на половин бутилка бира и нахлузваме пилето.

Поставяме го в тава и изсипваме останала част от бирата.

Печем на 170 градуса пилето върху буркан за около час и половина, като от време на време обливаме пилето с бирата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sunny Petkova
Sunny Petkova
А който обича чесън, може да сложи към съставките, с които се намазва пилето, и няколко скилидки пресован или ситно нарязан чесън. Става много вкусно.
06.12.2018 16:25
Sunny Petkova
Sunny Petkova
Може да се направи и върху бутилка от 500-600 мл, пълна до половината с бира.
06.12.2018 16:22