Начин на приготвяне
В голяма тенджера сложете цялото парче месо, залива се с вода и добавяме нарязан едро праз лук, моркови, резени целина, дафинов лист и зърна черен пипер.
Месото се вари на умерен огън за час-час и половина. Изважда се и отцеждаме добре.
Поръсва се със сол, черен пипер от всички страни и намазваме със смес от мед и горчица.
Поставя се цялото парче месо в тавичка, отгоре се залива с тъмна бира, количеството й зависи от това колко месо се приготвя.
Покрива се с алуминиево фолио и печем за 1 час на 200 градуса в загрята фурна. Проверява се печеното свинско дали е готово и ако има нужда се пече още малко до готовност.
От сварените моркови, праз и целина с малко от бульона се пасира пюре и се овкусява на вкус. Нарязва се месото на филии и сервираме с пюрето.