Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Юфка с масло и бадеми

Юфка с масло и бадеми

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Юфка с масло и бадеми
Снимка: Храна за Душата
1 / 4с Видео
03/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Ароматна юфка за истински гурмани - с пармезан и бадеми"

Необходими Продукти

  • юфка - 250 г
  • бадеми - 100 г
  • масло - 200 г
  • пармезан - 200 г
  • босилек - 1 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете юфката да се вари в тенджера с подсолена вода.

Накълцайте бадемите на ситно.

Разтопете маслото в тиган и запържете ядките в него. Добавете босилека, накълцан на ситно.

Прехвърлете сварената юфка в тигана и запържете и нея за кратко.

Настържете пармезана и добавете половината от количеството при юфката.

При сервиране поръсете с останалия пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: