Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пъстърва с масло и бадеми

Пъстърва с масло и бадеми

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Пъстърва с масло и бадеми1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Каним ви на пастърва, и не мислете дълго, че има много желаещи да я опитат"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 4 бр. малки
  • бадеми - 100 г
  • магданоз - 1 ч.л. ситно нарязан
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 60 г
  • лимонов сок - от 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оваляйте почистените и подсушени пъстърви в брашното, което е предварително смесено със сол и черен пипер.

Изтръскайте излишното брашно. Загрейте част от маслото, поръсете с магданоз и лимонов сок, след което изпържете пъстървите от двете страни.

Прехвърлете изпържените пъстърви в затоплени чинии, отгоре наредете изпържените в бадеми и залейте със сгорещено масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: