Ципура в сол с ориз с гъби

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
04/12/2018
"Здравословно предложение за хапване, което сме сигурни, че се приемете, защото просто обожавате ципура "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо233
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Почистете хрилете на ципурата. Подсушете я много добре. Напълнете с пресни стръкове магданоз, мащерка и розмарин. Сложете и резени лимон.

Разбийте белтъците на яйцата, докато станат пухкави. Смесете морската сол и белтъците. Бъркайте до получаване на гъста и лепкава смес. Поставете лист хартия в тавата за печене. Оформете легло от солта, поставете рибата отгоре и я покрийте плътно със останалата сол.

Печете в предварително загрята фурна на 220°C за 25-30 мин.

Нарежете гъбите печурки на филийки.

Загрейте масло в съд на котлона и задушете гъбите в него. Нарежете на ситно пресен лук и добавете. Посолете. Прибавете ориза и оставете да се запържи. Овкусете със сух девесил, сол и черен пипер. Залейте с бульона. Оставете ориза да се сготви под капак, докато абсорбира течността напълно.

Разчупете солта на вече изпечената ципура с нож и внимателно я почистете.

Махнете кожата и отделете рибните филета.

Сервирайте ципурата гарнирана с ароматния ориз с гъби.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар