Начин на приготвяне
Овкусете котлетите шаран със сол и черен пипер. Оваляйте ги в брашно, изтупайте излишното количество и изпържете в тиган със загрят зехтин.
Запечете орехите в сух тиган. Когато ядките придобият цвят, добавете 2 с.л. зехтин и сипете нахута.
Оставете да се запържи за кратко. През това време нарежете лука на полумесеци. Прибавете в тигана, за да се задуши. Посолете зеленчуците и разбъркайте.
Почистете чушките от семките и ги нарежете на лентички. Добавете и тях в тигана. Нарежете доматите на кубчета.
Добавете ги заедно с доматеното пюре и оставете сместа на тих огън за още няколко минути.
Гарнирайте готовите котлети пържен шаран със зеленчуците и сервирайте.