Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен шаран с орехи и зеленчуци

Пържен шаран с орехи и зеленчуци

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Пържен шаран с орехи и зеленчуци
Снимка: Храна за Душата
1 / 5с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Пържен шаран - това е класика, пържен шаран върху канапе от орехи и зеленчуци - изкушение"

Необходими Продукти

  • шаран - 3 - 4 котлета
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. (зелена и червена)
  • лук - 1 глава
  • орехи - 50 г
  • брашно - 50 г
  • нахут - 400 г (от буркан)
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • риган - 1 с.л.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете котлетите шаран със сол и черен пипер. Оваляйте ги в брашно, изтупайте излишното количество и изпържете в тиган със загрят зехтин.

Запечете орехите в сух тиган. Когато ядките придобият цвят, добавете 2 с.л. зехтин и сипете нахута.

Оставете да се запържи за кратко. През това време нарежете лука на полумесеци. Прибавете в тигана, за да се задуши. Посолете зеленчуците и разбъркайте.

Почистете чушките от семките и ги нарежете на лентички. Добавете и тях в тигана. Нарежете доматите на кубчета.

Добавете ги заедно с доматеното пюре и оставете сместа на тих огън за още няколко минути.

Гарнирайте готовите котлети пържен шаран със зеленчуците и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: