Кюфтета с картофи и доматен сос на фурна

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5849114426
02/12/2018
"Няма спирка, хапваме и не можем да се наситим на тези сочни кюфтета с картофи и доматен сос "
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 235
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • телешка кайма - 500 г
  • лук - 1/2 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • риган - 2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • за соса
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена, изпечена и обелена
  • доматен сос - 500 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • риган - 2 ч.л.
  • босилек - 2 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • сол
  • картофи - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и ги нарежете на дребно. Омесете каймата с половината лук и подправките.

Оставете за около 30 минути, като междувременно загрейте олиото на умерена температура в тиган на котлона. Задушете останалия лук, моркова, чушката и чесъна.

Гответе около 5 минути до омекване на зеленчуците. Добавете доматения сос с подправките и намалете огъня на котлона.

Оставете соса да къкри на слаб огън около 15 мин. Обелете и нарежете картофите на еднакви парчета. Направете овкусената кайма на малки топки.

Подредете ги в намазнена тава. Между кюфтетата подредете нарязаните картофи. Сипете около 150 мл. вода и сложете да се пече във фурна за около 40 минути на 200 градуса.

Като изтече времето извадете и залейте кюфтета с доматения сос. Върнете във фурната за още 20 мин. или до готовност на картофите.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар