Туршия с топла саламура

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1488140215215
02/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 621
  • Преглеждания за месеца411
  • Преглеждания за седмицата64
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зеле - 1 бр.
  • моркови - 1 кг
  • карфиол - 1 глава
  • чушки - 1 бр. зелена
  • целина - 1 връзка
  • синапено семе - 1 с.л.
  • саламура
  • едра сол - 200 г за 3 буркана
  • захар - по 1 с.л на буркан
  • ябълков оцет - 1 с.л на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците, нарежете зелето и чушките на ивици, карфиолът на розички, а морковите на кръгчета.

На дъното на всеки трилитров буркан сипете по малко синапено семе, ред карфиол, зеле, моркови и парчета чушка.

Напълнете бурканите и най-отгоре сложете клонка целина. Сипете захарта и оцета и от топлата саламура като я прицеждате.

Саламурата се прави, като сипете вода в голяма тенджера, като заври сипвате солта, разбърквате и изключвате котлона.

Оставяте малко да поизстине и наливате топла, слагате капачки и няколко дни разклащате туршията.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар