Туршия с топла саламура

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
02/12/2018
"Ето какво ново може да опитате тази година - туршия с топла саламура, с която през зимата винаги ще имате вкусно мезе или гарнитура"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 605
  • Преглеждания за месеца32452
  • Преглеждания за седмицата356
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зеле - 1 бр.
  • моркови - 1 кг
  • карфиол - 1 глава
  • чушки - 1 бр. зелена
  • целина - 1 връзка
  • синапено семе - 1 с.л.
  • саламура
  • едра сол - 200 г за 3 буркана
  • захар - по 1 с.л на буркан
  • ябълков оцет - 1 с.л на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците, нарежете зелето и чушките на ивици, карфиолът на розички, а морковите на кръгчета.

На дъното на всеки трилитров буркан сипете по малко синапено семе, ред карфиол, зеле, моркови и парчета чушка.

Напълнете бурканите и най-отгоре сложете клонка целина. Сипете захарта и оцета и от топлата саламура като я прицеждате.

Саламурата се прави, като сипете вода в голяма тенджера, като заври сипвате солта, разбърквате и изключвате котлона.

Оставяте малко да поизстине и наливате топла, слагате капачки и няколко дни разклащате туршията.

Ретро затварачка за буркани тройна
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Ретро затварачка за буркани тройна
14.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на зимнина никога не е било толкова лесно, колкото с тази много практична тройна затварачка на буркани, с която с лекота ще затваряте три различни вида буркани.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар