Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювечета»Свински ушички с гъби и масло в гювече

Свински ушички с гъби и масло в гювече

Свински ушички с гъби и масло в гювече
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Има ли по-любим аромат от този на свински ушички с гъби и масло в гювече"

Необходими Продукти

  • свински уши - 700 г
  • кладница - 200 г
  • печурки - 200 г
  • универсална подправка
  • червен пипер
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 125 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ушите и ги сварете до пълна готовност в тенджера под налягане.

Готовите уши нарежете на лентички /става лесно с помощта на ножица/.

Намажете гювечетата с масло. На дъното на всяко сложете първо от гъбите, които предварително сте почистили и ако е необходимо, нарязали.

Сложете свински уши и отново гъби.

Овкусете със сол и с подправките.

Добавете във всяко по 1/2 ч.ч. от бульона, който се е получил при варенето на свинските уши.

Запечете в загрята фурна до 200 градуса. Преди поднасяне прибавете счукан чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Димитър Неделчев
Димитър Неделчев
Колко време се запича във фурната?
28.12.2018 13:34