Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински гювеч с картофи и гъби

Свински гювеч с картофи и гъби

Свински гювеч с картофи и гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Свински гювеч с картофи и гъби - бодвайте си смело"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 кг
  • гъби - 250 г
  • свинско месо - 1 кг
  • моркови - 3
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • яйца - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и измиваме картофите, морковите и лука.

Измиваме и нарязваме гъбите и чушката.

Нарязваме на кубчета и пържим в малко мазнината свинското до кафеникав цвят (не напълно опържено).

Смесваме всичко и изсипваме вода, докато покрием всичко. Слагаме го в печката на 250 °C с капак.

След като е готово месото и картофите, счупваме 5 яйца и слагаме отново във фурната до готовност на яйцата.

След като са готови яйцата, слагаме настъргания кашкавал върху яйцата и пухаме сочния гювеч със свинско във фурната, докато кашкавалът се разтопи.

Бона Апети с моя свински гювеч с картофи и гъби :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: