Яхния със замразени зеленчуци

02/12/2018
"Когато нямате пресни зеленчуци под ръка, пригответе ароматна яхния със замразени зеленчуци по тази изпитана рецепта "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо288
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава голяма
  • зеленчуци - 400 г замразен микс/ бамя, тиквички, патладжан, зелен фасул/
  • домати - 3 с.л. от консерва
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • универсална подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и го нарежете на ситно. Загрейте олиото в дълбок съд и прибавете лука. Задушете го до омекване.

Прибавете червения пипер и микса от замразени зеленчуци. Разбъркайте и добавете доматите от консерва.

Добавете около 2 ч.ч. топла вода, овкусете със сол и подправки. Похлупете и оставете ястието на тих огън.

След като зеленчуците омекнат и ястието е останало на мазнина, разбийте брашното с малко вода до получаването на кашичка.

Налейте на тънка струйка и разбъркайте. Гответе още 2-3 минути и отстранете яхнията от котлона.

Преди поднасяне, гарнирайте с клонче магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар