Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра на фурна с кока-кола

Свински ребра на фурна с кока-кола

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Свински ребра на фурна с кока-кола
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
165 мин.
Порции
6
"Свински ребърца със сочна сладка глазура, които без преувеличение се топят в устата"

Необходими Продукти

  • ребра - 1.200 кг свински
  • кока - кола - 400 мл
  • сол
  • за глазурата
  • ябълков оцет - 2 с.л. c
  • кетчуп - 5 с.л.
  • горчица - 3 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • сос уорчестър - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете ребрата. Постелете фолио в подходяща за количеството ребра тава. Овкусете със сол ребрата и ги поставете в тавата.

Сипете кока-колата и покрийте плътно с друго парче фолио. Печете във фурна на 180°C за около 2.5 часа.

Междувременно направете глазурата. Сипете продуктите за глазурата в огнеупорен съд. Хубаво с баркала разбъркайте, за да се смесят продуктите.

Загрейте на котлона на умерена температура. След като заври, отстранете от котлона.

След като изтече времето за печене на ребрата, отстранете фолиото и намажете ребрата с глазурата.

Запечете за още 30 мин.

Сервирайте с гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: