Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Качамак»Топъл качамак със спанак и орехи

Топъл качамак със спанак и орехи

Топъл качамак със спанак и орехи
Снимка: Илиана Първанова
1 / 8
03/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Не просто качамак, а поезия в чиния - опитайте и вие това апетитно предложение от Готвач.бг"

Необходими Продукти

  • качамак - 400 г
  • спанак - 4 шепи нарязан
  • карфиол - 2 - 3 шепи начупен
  • орехи - 3 шепи натрошени
  • шарлан - 1 с.л.
  • хималайска сол - 2 ч.л. равни
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • босилек - 1 - 2 щипки сушен + др. подправки
  • вода - 1.5 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Като заври водичка, сипваме начупения на средно ситни парченца карфиол. След като омекне малко, прибавяме и спаначените листа – почистени, измити и нарязани на лентички.

Овкусяваме с хималайска сол и шарлан и започваме постепенно да добавяме царевичния грис, като разбъркваме постоянно с телена бъркала, за да избегнем образуването на бучки качамак.

След това продължаваме да разбъркваме, само че с дървена бъркалка и плавни движения по дъното – да не залепва.

Варим, докато гранулките на качамака са сварени и омекнали и са приятни при опитване. Ако се налага, по време на готвенето може да прибавим и още малко вода.

Малко преди да е готово, подправяме с черен пипер, сушен стрит босилек и други подправки по желание.

Разпределяме по порциите и поръсваме с натрошени или нарязани на ситно орехи.

Поднасяме, докато е топъл. Прекрасен качамак със чуден вкус от спанака и карфиола и невероятна нежна хрупкавост от орехите!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: