Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Качамак с извара и спанак

Качамак с извара и спанак

Качамак с извара и спанак
Снимка: Илиана Първанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Качамак със завладяващ вкус и изкусителен аромат, който настояваме да опитате още днес"

Необходими Продукти

  • царевичен грис - ½ пакет
  • вода - 1.3 л
  • шарлан - 1 с.л.
  • хималайска сол - 2 ч.л. равни
  • черен пипер - 1 щипка
  • спанак - 2 шепи листа
  • карфиол - 2 шепи натрошен
  • извара - 6 с.л.
  • босилек - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, сваряваме карфиола за няколко минутки. Нарязваме на ленти листата на спанака и добавяме към зеленчука. Овкусяваме с хималайска сол (1 и ½ ч.л.) и шарлан и бавно започваме да сипваме царевичния грис и разбъркваме бързо и старателно, така че да не се получат бучки.

Варим за 10 минути, прибавяме черен пипер, готвим още 5 минути и качамакът е готов.

Още докато е в тенджерата, към него добавяме изварата, която сме осолили с останалата хималайска сол и сме ароматизирали с малко сушен босилек.

Разбъркваме и с помощта на черпак разпределяме в 3 порции.

Сервираме, докато е топло, тъй като така вкусът и ароматът са най-наситени!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: