Унгарски сладки

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575563331
Унгарски сладки
Снимка: Диана Андрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
"Винаги сме в настроение за малко унгарски сладки към кафето - да имате предвид, като правите, да ни пратите"

Необходими Продукти

  • масло - 200 г безсолно
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • пудра захар - 2 ½ ч.ч.
  • брашно - 2 ¼ ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. ситно смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрявам фурната на 180 градуса. Намазвам с малко масло 2 плоски тави за печене. В купата на миксера смесвам маслото и ванилията.

Добавям ½ ч. ч. захар и започвам бавно да слагам брашното и орехите.

С ръце омесвам тестото. Разделям го на топчета с диаметър 2 см. Слагам топките в тавите и ги пека 15-20 минути или докато станат златисто кафяви.

Изваждам сладките от фурната и ги оставям да се охладят за няколко минути.

Овалвам ги в останалата пудра захар, като ги оставям да преседят в нея няколко секунди, за да могат унгарските сладки да поемат сладостта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: