Агнешка дроб сарма с гъби

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
154
10
23
1
03/12/2018
"Вадете киселото мляко от хладилника, че нямаме търпение да опитаме тази класическа агнешка дроб сарма с гъби "
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 383
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият комплект (агнешки бял и черен дроб, сърце, чревца, момици, бъбрек) сварявам до готовност (около 1 час), като бульонът от варенето се запазва и прецежда. Варя, докато дреболийките омекнат напълно.

След това оставям леко да се охладят и нарязвам на кубчета. Лукът нарязвам на дребно и задушавам в олиото. След това добавям ориза и пържа, докато стане прозрачен.

Прибавям нарязаните гъби. Смесвам с нарязаната на ситно агнешка дреболия и запържвам още малко.

Всичко това подправям със сол и джоджен. Изсипвам в тавичка и заливам с бульона. Пека на силна фурна около час или докато оризът поеме течността.

След това заливам със смес от разбитите прясно мляко, брашно и яйца и връщам във фурната за още 15 минути или докато получи приятен загар заливката.

След изпичането дроб сармата се поръсва с пресен магданоз и се сервира топла с кисело мляко.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар