Начин на приготвяне
Кафявата захар и медът се изсипват в купа с бирата. Разбъркват се, докато се разтворят. Добавя се сол, черен пипер, кимион, пресованите скилидки чесън и зехтина.
Ребърцата се разделят и се прехвърлят в купата с маринатата. Разбъркват се, за да се овкусят хубаво, и купата се покрива с фолио за свежо съхранение или капак. Прибират в хладилник за поне 2 часа или още по-добре за цяла нощ.
След като са се мариновали, се слагат върху добре загрята скара, предварително добре намазана с парче сланина.
Изпичат се, като се въртят периодично от всички страни до готовност и приятен загар.
По време на печенето, с помощта на четка се мажат с останалата марината.
Ребърцата с мед на скара се поднасят се топли с гарнитура по желание.
Добър апетит!