Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват и нарязват на много тънки филийки. Лекичко се напръскват със зехтин и пикантина, колкото да се овкусят. Печем за кратко върху скара или грил тиган от двете страни. Подреждаме в чиния.
За пълнежа смесваме в купа настърганите сирене и твърдо сварени яйца, изварата, цеденото кисело мляко, майонезата, пресования чесън и накълцаните печени чушки. Използвам червени чушки, за да е по ефектно предястието, но ако не разполагате, може да ползвате и зелени прясно печени пиперки.
Разбъркват се всички съставки много хубаво.
С чаена лъжичка гребваме от плънката и слагаме в всяка една грилована тиквичка, като внимателно свиваме на рулце. Готовите рулца от тиквички подреждаме в плато.
Могат да се сервират самостоятелно като предястие или с гарнитура като основно.
По желание поръсете рулцата от гриловани тиквички с накълцан копър или магданоз.