Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Киш със спанак и извара

Киш със спанак и извара

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1411k6269652
Киш със спанак и извара
Снимка: TanyaGyurova
1 / 8
30/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"За предястие или основно, вие избирате как ще хапвате този вкусен солен киш с извара и спанак"

Необходими Продукти

  • За блата
  • пълнозърнесто брашно - 250 г
  • масло - 125 г
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 4 с.л. студена
  • сол - 2 щипки
  • За плънката
  • спанак - ок. 500 г
  • извара - 4 с.л.
  • крема сирене - ок. 100 г (1/2 малка кутийка)
  • сметана - ок. 50 г за готвене
  • яйца - 1 бр.
  • песто - 3 - 4 ч.л. от сушени домати
  • пресен лук - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвяте тестото за киша, като смесвате брашното, маслото (студено и нарязано на малки кубчета), яйцето, солта и водата.

Размесвате го добре и го оставяте в хладилника в покрита купа, за да не поеме миризми.

Задушавате спанака и пресния лук с тиган с малко водичка и мазнина (зехтин, олио, масло по ваш вкус).

Добавяте сметаната, крема сиренето и изварата и разбърквате добре.

Добавяте пестото от сушени домати (става и със сушени домати, нарязани на ситно).

Посолявате, ако е необходимо, и дърпате от огъня.

Като поизстине, добавяте яйцето и разбърквате добре.

Разстилате тестото в тава за пай с подходящ размер, като правите малък борд по края.

Разстилате плънката върху тестото и слагате да се пече на 200°C ок 30-40 мин. до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: