Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Сачове»Сач със зеленчуци и черен дроб

Сач със зеленчуци и черен дроб

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575563331
Сач със зеленчуци и черен дроб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"В класацията сачове, с които се пие най-много домашно вино, безапелационен победител е този Сач със зеленчуци и черен дроб"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 600 г
  • лук - 3 глави средно големи
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • печени чушки - 5 червени
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 500 г
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • прясно мляко - около 200 мл за накисване дроба
  • олио - 2 - 3 с.л.или зехтин
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвам предварително дроба в прясното мляко.

В голяма купа слагаме зеленчуците, които съм измила и нарязала. Овкусявам със сол и подправките, поставям поне 2-3 с.л. олио или зехтин.

Разбърквам леко и оставям в купата.

Изкарвам телешкия или свински черен дроб от млякото, изплаквам го хубаво и нарязвам на късчета. Също осолявам и смесвам с 1 почти цяла връзка ситно нарязан магданоз.

Дроба със зеленчуците смесвам и нареждам в сача, който поставям във фурната, която се включва на 150 градуса и постепенно увеличавам до 230°C.

Необходимото време за опичането е около 30-35 минути или малко повече -

зависи от силата на фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: