Начин на приготвяне
В тенджера сипваме брашното, солта, захарта, сода и ябълковия оцет. Смесваме ги заедно, като ги разбъркваме с голяма дървена лъжица.
Постепенно добавяме водичката към сухата смес до получаване на гъста каша, като през цялото време усърдно разбъркваме с дървената лъжица.
Разстиламе равномерно сместа в намазнена тава или форми за печене на хляб (по желание поръсваме съда с малко брашно).
Печем на умерени градуси от двете страни за около 20 минути, като не е препоръчително да се запича и да има коричка, а е хубаво да си остане по-мекичък.
Завиваме хляба, след като е готов, за да омекне. Нарязваме го средно големи парчета квадратчета.
Най-хубаво е да се поднесе топъл, защото така е най-вкусен.
Чудно Вкусно!