Пълнена ципура с гъби и маслини

13/12/2018
"И ако някой знае как се приготвя най-вкусната пълнена ципура, то това определено сме ние "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо452
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибите без да режете главите и опашките. Бъдете внимателни, за да запазите целостта на ципурата. Направете хубав разрез на корема, за да имате достатъчно място за плънката.

Овкусете с лимон, сол и черен пипер и оставете настрана, докато приготвите плънката. Сложете тигана с малко зехтин на котлона да загрява. Нарежете гъбите, маслините и лука и ги изсипете в тигана. Настържете моркова и го прибавете.

Разбъркайте, добавете подправките и след като всичко омекне, добавете ситно нарязания магданоз.

Оставете още 2 мин и дръпнете от котлона. Отрежете 2 достатъчно големи листа домакиснко фолио.

Намажете ги от вътрешната страна с малко зехтин. Поставете рибите върху тях и ги напълнете с плънката. Сложете и няколко резенчета чери домати. Върху горната страна на рибите наредете няколко тънки резенчета лайм.

Завийте рибите стегнато с фолиото, сложете получените пакети в тава и печете на 180 градуса. След това ги отвийте, махнете лайма и оставете още няколко минути във фурната, за да се зачервят.

Поднесете печената риба веднага. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар