Джолан с гъби и топено сирене

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Джолан с гъби и топено сирене4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Искате да се топи в устата, затова се запасете с търпение и не забравяйте да добавите рецептата за този джолан с гъби и топено сирене към любимите"

Необходими Продукти

  • свински джолан - около 1 кг
  • печурки - 400 г
  • топено сирене - 200 г
  • бяло вино - 100 мл
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 2 с.л., сладък
  • чесън - 1 ч.л. на гранули
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - около 200 мл или зеленчуков бульон за соса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете джолана. Намажете го хубаво с олио. След това хубаво го омажете с предварително смесените сух чесън, червен пипер, черен пипер и сол.

Почистете гъбите и ги нарежете на тънки парчета, а топеното сирене - на кръгчета. Сипете малко олио и бяло вино на дъното на гювеч. Отгоре подредете гъби, а върху тях джолана. Останалите гъби подредете около джолана.

Добавете малко вода или бульон, ако желаете сосът да е по-течен. Върху гъбите подредете парчетата топено сирене.

Захлупете гювеча и сложете в студена фурна. Печете около 2 часа на 180°C. След това увеличете градусите на 200°C и запечете още за около час.

Преди да увеличите градусите, може да проверите колко течност е останала и да добавите малко вода или бульон, ако желаете по-течен сос към вашия печен джолан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: