Начин на приготвяне
Измийте и почистете джолана. Намажете го хубаво с олио. След това хубаво го омажете с предварително смесените сух чесън, червен пипер, черен пипер и сол.
Почистете гъбите и ги нарежете на тънки парчета, а топеното сирене - на кръгчета. Сипете малко олио и бяло вино на дъното на гювеч. Отгоре подредете гъби, а върху тях джолана. Останалите гъби подредете около джолана.
Добавете малко вода или бульон, ако желаете сосът да е по-течен. Върху гъбите подредете парчетата топено сирене.
Захлупете гювеча и сложете в студена фурна. Печете около 2 часа на 180°C. След това увеличете градусите на 200°C и запечете още за около час.
Преди да увеличите градусите, може да проверите колко течност е останала и да добавите малко вода или бульон, ако желаете по-течен сос към вашия печен джолан.