Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва в портокалово-горчичен дресинг

Пъстърва в портокалово-горчичен дресинг

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Пъстърва в портокалово-горчичен дресинг
Снимка: Живка Георгиева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр.
  • цвекло - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • броколи - 1 бр.
  • горчица - 100 г дижонска
  • портокали - 1 бр.
  • къри - 1 к.л.
  • сол
  • зехтин
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата. Измийте и подсушете.

Изцедете сока на портокала и лимона. Разбъркайте с горчицата.

Натъркайте рибата със сол и къри. Поставете в тавичка и намажете с дресинга.

Нарежете зеленчуците и наредете около рибата. Посолете и залейте със зехтин.

На всяка риба може да поставите и резенче лимон, за да подсилите вкуса.

Тавата покрийте с алуминиево фолио и пъхнете във фурната.

След 30 минути открийте печената пъстърва и продължете да печете до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: