Желирани бонбони от гроздов сок

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
154
481
313
217
1
13/12/2018
"Няма да намерите по-вкусни желирани бонбони от домашните желирани бонбони, приготвени по тази рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 317
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • гроздов сок - 2 ч. ч. чист неподсладен
  • захар - 2 ¼ ч. ч. + 3 с. л. бяла
  • глюкоза - ½ ч. ч.
  • ябълков пектин - 2 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Покривам дъното на квадратна тавичка с пластмасово фолио. На средно висока температура смесвам 2 ¼ ч. ч. глюкоза и захар с гроздов сок. Оставям сместа да кипне и разбърквам, докато захарта се стопи.

Сместа трябва леко да заври. Ще се сгъсти. В купа смесвам останалата захар и ябълковия пектин.

Добавям ½ ч. ч. от топлата смес и разбъркваам бързо. Новата смес не трябва да има бучки. Сипвам я в тигана при останалата топла смес.

Сложете термометър в тигана и изчакайте температурата на сместа да стане 118 градуса.

Бавно сипвам сместа в тавата. Тропвам тавата в плота, за да изкарам въздуха от сместа. Оставям я да стегне на стайна температура.

Щом желето стегне, обръщаме го върху табла със захар. Внимателно нарязвам желето на квадратчета и овалвам желираните бонбони в захар.

Цифрова кухненска везна с формата на лъжица-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Цифрова кухненска везна с формата на лъжица
30.00 лв.
23.10 лв.
Виж ››

Удобна за съхранение и много полезна цифрова кухненска везна. Тя е с формата на лъжица, което ви позволява директно да измерите продуктите, щом я напълните с тях. Кухненската везна мери до 500 грама.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар