Пилешки кюфтета на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пилешки кюфтета на фурна
Снимка: Зори
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"И да не забравите най-важното - хапват се задължително топли и във весела компания"

Необходими Продукти

  • пилешка кайма - 700 г
  • сланина - 70 г
  • лук - 1 глава, ситно настъргана
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол - 2 щипки
  • масло - 60 г
  • магданоз - 1/2 връзка, ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешката кайма се смесва със смляната през машинка сланина, добавя се яйцето, лука, магданоза, сол, черен пипер, кимион, бирата и се омесва хубаво.

Оформят се с намокрени ръце кръгли кюфтенца и се подреждат в обилно намазаната с маслото тавичка. Тавичката се покрива с алуминиево фолио.

Пече се в умерено загрята на 180 градуса фурна около 25 минути.

По желание може да отвиете в края на печенето фолиото, за да се зачервят отгоре.

Пилешките кюфтета се хапват веднага, докато са топлички, гарнирани се със свежа зелена салата. Чаша бира е желана компания в случая!

Добър апетит!

Забележка: Заради бирата кюфтенцата на фурна са пухкави и надути, докато са топли. След като изстинат, спадат. Така че е добре да се приготвят непосредствено преди консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: