Начин на приготвяне
Смесете натрошените солети с разтопеното до течно състояние масло и кафявата захар. Разбъркайте добре. Преместете във форма за торти и притеснете леко с пръсти. Изпечете за 10 мин или до златисто във фурна на 180°C. Извадете и оставете да се охлажда на стайна температура.
В тиган смесете царевичното нишесте/брашно, бялата захар и солта и разбъркайте. Добавете жълтъците и млякото и затоплете на средна температура. Разбъркайте за около 6 мин или до получаване на пудингова консистенция.
Когато е готово, свалете от котлона и добавете натрошеният шоколад, ваниловият екстракт, маслото и лимоновия сок. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
Изсипете глазурата върху вече добре охладеният блат и загладете със сладкарска шпатула. Оставете да се стегне в хладилника за най-малко 4 часа.
По желание, когато е добре стегнал десертът, може да го украсите с бита сметана и да го поръсите с натрошени солети, а след това просто му се насладете.