Пъстърва на фурна 2 в 1 с гарнитура

06/12/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф82122724703
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 987
  • Преглеждания за месеца1986
  • Преглеждания за седмицата129
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пъстърви - 2 бр. по 400 г всяка
  • картофи - 2 бр. средни
  • чери домати - 1 пълна шепа
  • чесън - 2 цели глави + 3 - 4 скилидки, нарязани на шайби
  • лимони - 1 бр., нарязан на полумесеци
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • зехтин - 7 - 8 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • бира - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстървите се почистват и измиват. Отстраняват се люспите с помощта на белачка за зеленчуци. Измиват се хубаво, посоляват се и се оставят да се изцедят в гевгир.

Правят се диагонални прорези в кожата на пъстървите и във всеки прорез се слага малко сол, черен пипер, шайба чесън и резен лимон. Коремчетата на рибите се поръсват отново с малко сол, черен пипер, лимонов сок и зехтин.

Намазва се със зехтин и тавата и в нея се слагат рибите. Отстрани се слагат целите глави чесън, почистени само от най-външните листа, целите чери домати, обелените и нарязани на ветрило картофи, като между резените отново се слага по шайба чесън. Всички зеленчуци се посоляват и поливат с малко зехтин. Рибите също се поливат със струйка зехтин.

Цялата тава се покрива с двоен лист алуминиево фолио и се пече около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна на средна решетка и включен вентилатор.

След това тавата се отвива, налива се бирата на дъното и се връща за още 15 минути във фурната, докато пъстървата на фурна хване апетитен златист загар всичко.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Зорица
Зорица
07.12.2018 10:20
Благодяря :)
2
0
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
07.12.2018 10:13
Празник за сетивата! Поздрави Зори!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв