Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Дюнери»Дюнер сандвич с патешки дроб

Дюнер сандвич с патешки дроб

Дюнер сандвич с патешки дроб
Снимка: Пламена Тодорова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Домашни дюнери с патешко - ето това е нещо вкусно за днес"

Необходими Продукти

  • патешки дроб - 400 г
  • лук - 1 глава
  • копър - 1/2 с.л. пресен
  • чесън - 1 скилидка
  • олио
  • краве масло - 20 г
  • питки за дюнер - 6 - 8
  • цедено мляко - 2 с.л.
  • майонеза - 2 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • картофи - 2 бр.
  • зелка - 1/4
  • моркови - 1 бр.
  • кетчуп
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започнете с патешкия дроб. Нарежете го на средно големи парчета. Сложете олио и краве масло в тигана, сложете дроба и нарязаната на ситно глава лук. Пържете до готовност. Накрая на пърженето добавете копъра и скилидката чесън.

След това опържете картофите.

Пригответе соса за сандвичите, като смесите майонезата, цеденото кисело мляко и 1-2 скилидки смачкан чесън. Смесете добре съставките за соса.

Нарежете зелето на ленти и настържете на дребно ренде моркова.

Сега преминаваме към сглобяването на сандвичите. Вземете тефлонов тиган и загрейте котлона. Намажете с помощта на салфетка тигана с олио и то сложете на котлона. Загрейте.

Сложете 1 питка за дюнер и я загрейте от двете страни за по 30 секунди.

Извадете я от тигана, намажете със сос. Отгоре сложете от зелето, пържените картофи и от вече готовия патешки дроб. Сложете малко кетчуп и завийте.

Процедирайте така и и останалите дюнери.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: