Начин на приготвяне
Чукнете двете яйца в купа и ги разбийте. Добавете прясното мляко и солта. Разбъркайте и прибавете брашното постепенно.
Бъркайте до получаването на хомогенно палачинково тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно.
Намажете дъното на тигана с олио, изсипете един черпак от палачинковата смес и разстелете.
Изпечете палачинката до златисто и обърнете от другата страна.
Работете така до изчерпване на сместа.
Запържете каймата до промяна на цвета ѝ. Добавете кетчупа и нарязаните на ситно кисели краставички.
Получената смес разпределете върху палачинките и завийте всяка на пакетче.
Наредете ги в тава и запечете в загрята фурна 5-6 минути.
Разбийте яйцата с майонезата и полейте палачинките. Върнете тавата отново във фурната и запечете още 10 минути.
Преди готовност поръсете обилно солените палачинки с настърган кашкавал.
Допечете до разтопяването му.
Преди поднасяне поръсете със свеж магданоз.