Оранжева леща по индийски

06/12/2018
"Мислите си, че това е поредната рецепта за леща, но грешите - това е уникално вкусна леща, която ви предизвикваме да опитате "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо793
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лещата и старателно я измиваме 3-4 пъти, докато водата се избистри и я сипваме в контейнера на оризоварката. Прибавяме нарязаните зеленчуци на ситно: морковите, чушките, картофите, лука, чесъна, магданоза и начупения карфиол.

Подправяме и овкусяваме с всички изброени останали съставки.

Разбъркваме старателно с бамбукова бъркалка и сипваме пропорцията вода. Готви се в уреда около 30 минути.

Разпределяме в 3 порции и сервираме топло и сгряващо с препечени филийки - пълнозърнестия хляб със семена.

Традиционна индийска леща с характерни ориенталски подправки.

Наситен богат микс от вкусове!

Чудно Вкусно!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар