Печено филе от тилапия

06/12/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор5702126161
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • тилапия - 3 филета
  • бекон - 6 бр., слайс
  • зехтин - за намазване на съда за печене
  • За дресинга
  • лимони - 1 бр.
  • грейпфрут - 1 бр., червен
  • зехтин - 1 с.л.
  • пресен лук - 3 стръка, от бялата част
  • люти чушки - 1 бр., прясна, по желание
  • магданоз - ½ връзка
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • За соса при печене
  • бяло вино - 1/3 ч.ч. сухо
  • пресен лук - 3 стръка - бялата част
  • черен пипер - ¼ ч.л.
  • мащерка - 1 с.л., изсушена
  • За гарнитурата
  • киноа - 1 ч.ч., сварена
  • тиквички - 2 бр., малки
  • червена пиперка - 1 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • грейпурuт - 1 бр.
  • пресен лук - 6 стръка, от зелената част
  • захар - 1 ч.л., кафява
  • лайм - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре лимона и го смиламе в блендер заедно с кората.
Добавяме останалите упоменати съставки за дресинга и отново блендираме.

Охладените рибни филета подправяме със сол.

Всяко от тях завиваме с по два слайса от бекона.

Поставяме ги в тавичка за печене и заливаме с виното и малко вода, около 80 мл. Прибавяме стръковете от лука и овкусяваме със лютия пипер, мащерката и черния пипер.

Печем за 15 минути в силна фурна.

Тиквичките, пиперката и морковите нарязваме на жулиени, а грейпфрута - на резени.

В тиган с малко зехтин сотираме на силен огън зеленчуците за 5 минути.

Към тях добавяме кафявата захар и сока от лайма. Разбъркваме добре.

Готови сме за сглобяване на рибното ястие.

Подреждаме рибното филе, като го гарнираме със сотираните зеленчуци, добавяме 2-3 с.л. от сварената киноа и резенчета грейпфурт.

Дресинга заливаме непосредствено преди поднасяне на порцията риба тилапия.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар