Пилешко с грах и зелен фасул

06/12/2018
"Любимите гозби на бабите ни оживяват и в нашата кухня - възползвайте се от рецептата ни за пилешко с грах и зелен фасул "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо186
  • Преглеждания за месеца185
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво пилешките бутчета. Подсушаваме и слагаме да се запържат в олио. Запържените бутчета изваждаме от олиото и в него слагаме да се задушават зелен фасул (200 г), грах (200 г) и нарязан ситно или настърган лук (1 бр.).

Наливаме и малко топла вода (1 к.ч.), за да омекнат по-хубаво зеленчуците. Като останат на мазнина, прибавяме черен пипер на вкус, червен пипер и джоджен сушен и стрит на ситно, също количество по вкус.

Ръсваме и брашно и наливаме топла вода (4-5 ч.ч.). Като заври, прибавяме пилешките бутчета и варим ястието без капак до готовност. Няколко минути преди да свалим от котлона, прибавяме доматено пюре.

При необходимост доливаме още вода или може да сгъстим, като направим кашичка от малко брашно и вода и да я налеем внимателно в ястието.

Пилето с грах се готви още една-две минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар