Уникален пържен шаран

ЗорицаЗорица
Гуру
1k8k4k3k6
Уникален пържен шаран
Снимка: Зорица
1 / 6
06/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
"Беше толкова вкусен, че не можем да спрем да повтаряме какъв уникален пържен шаран сме приготвили днес"

Необходими Продукти

  • шаран - 1.5 кг почистен, нарязан на парчета
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • лимонов сок - сока от 2
  • за овалване
  • царевично брашно - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч. пшенично бяло
  • картофено брашно - 2 - 3 с.л. (сухо картофено пюре)
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - 1/2 к.л.
  • чесън - 1 пакетче на прах
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената, измита и нарязана на парчета риба се осолява със сол и черен пипер. Оставя се 15 - 20 минути и след това се прехвърля в подходящ съд и се залива със сока от два лимона - оставя се за още 15 минути.

Трите вида брашно се пресяват, добавя се сол, черен пипер, чесън на прах и всичко хубаво се разбърква.

Олиото (около един пръст) се загрява в широк тиган с дебело дъно.

Всяко парче шаран хубаво се овалва в царевичното брашно и се пържи до златист цвят от двете страни.

Парчетата риба се изваждат върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.

Пърженият шаран се поднася се с гарнитура по избор - в моя случай свежа картофена салата с червен лук, босилек, залята с дресинг от лимонов сок, зехтин, сол и черен пипер.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: