Грах с бекон

07/12/2018
"Ароматна комбинация, която лесно и бързо може да приготвите във вашата кухня "
Приготвяне10 мин.
Готвене26 мин.
Общо36 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо660
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • грах - 500 г замразен
  • бекон - 250 г
  • лук - 1 глава, голяма (180г.)
  • зехтин - 100 мл
  • вода - 250 мл
  • сушени зеленчуци - 1 с.л. (или зеленчукова подправка)
  • сол - 1 с.л. равна, или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Накълцайте на ситно лука и го запържете за 6 минути в зехтина при умерен огън.

2. Сипете граха, водата, подправката и солта и варете под капак 15 минути.

3. Прибавете 180 г от бекона, нарязан на малки кубчета и гответе още 5 минути.

4. Останалият бекон нарежете на тънки слайсове и запечете лентичките на сух тиган от двете страни.

5. Поднесете граха с бекон на момента, докато е горещ, а върху всяка порция слагайте от лентичките запечен бекон.

Добър апетит!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар