Грах с бекон

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Грах с бекон
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
26 мин.
Общо
36 мин.
Порции
4
"Ароматна комбинация, която лесно и бързо може да приготвите във вашата кухня"

Необходими Продукти

  • грах - 500 г замразен
  • бекон - 250 г
  • лук - 1 глава, голяма (180г.)
  • зехтин - 100 мл
  • вода - 250 мл
  • сушени зеленчуци - 1 с.л. (или зеленчукова подправка)
  • сол - 1 с.л. равна, или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте на ситно лука и го запържете за 6 минути в зехтина при умерен огън.

Сипете граха, водата, подправката и солта и варете под капак 15 минути.

Прибавете 180 г от бекона, нарязан на малки кубчета и гответе още 5 минути.

Останалият бекон нарежете на тънки слайсове и запечете лентичките на сух тиган от двете страни.

Поднесете граха с бекон на момента, докато е горещ, а върху всяка порция слагайте от лентичките запечен бекон.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: