Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Котлети от толстолоб с булгур

Котлети от толстолоб с булгур

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Котлети от толстолоб с булгур
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • толстолоб - 2 котлета (около 400 гр.)
  • яйца - 1 бр.
  • горчица - 2 ч.л.
  • галета - 5 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • пипер - 1/2 ч.л. черен
  • олио - за пържене
  • гарнитура от булгур
  • булгур - 1/2 ч.ч.
  • бульон - 2 ч.ч. гъбен
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени на дребно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете рибните котлети със сол и черен пипер.

Разбийте яйцето с горчицата. Смесете галетата със солта.

Натопете котлетите в яйчената смес след това оваляйте в галетата. Загрейте олиото и изпържете до златисто. Извадете върху кухненска хартия и дръжте на топло.

Междувременно направете гарнитурата. Загрейте олиото на умерена температура в тиган на котлона. Сипете предварително нарязаните праз и чесън на ситно. Запържете за около 5 мин.

Добавете булгура и разбърквайки гответе още около 2 мин. Добавете бульона и ригана. Оставете на слаб огън булгура да поеме цялата течност около 20 мин. При готовност отстранете от огъня и добавете нарязания на ситно копър и смлените предварително орехи.

Сервирайте котлетите толстолоб с гарнитурата от булгур.

Взаимствано от bonapeti.bg

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: