Яйчени рула с ориз

Яйчени рула с ориз
Снимка: Илиана Първанова
2 / 5
07/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Чудно вкусно предложение за гостите вегетарианци - ефектни яйчени рула с ориз"

Необходими Продукти

  • За 1 палачинка
  • яйца - 1 бр. домашно
  • домати - 1 бр., малък, настърган
  • босилек - 2 - 3 листа пресен
  • чубрица - 2 щипки
  • зелен лук - 2 - 3 пера
  • кимион - 1 щипка
  • шарена сол - 1 щипка
  • хималайска сол - 1 щипка
  • масло - или шарлан за тигана
  • За ориза
  • ориз - 1 и ½ ч.ч.
  • лук - 1 малка главичка
  • моркови - 2 - 3 моркова
  • хималайска сол - 1 и ½ ч.л. фина
  • шарлан - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Общо умножаваме продуктите х 3.

Измиваме ориза и го сипваме в контейнера на оризоварката. Към него прибавяме нарязаните на ситно моркови и лук. Овкусяваме със солта и шарлана, разбъркваме и сипваме пропорцията отредена вода. Готви се 30 минути в оризоварката, като разбъркваме чак когато се сготви. След това го оставяме леко да се охлади и изстине.

Колкото и порции да са, всяка палачинка я правим поотделно.

В купа разбъркваме яйцето, добавяме настъргания домат и нарязания босилек, както и всички останали изброени съставки - подправки по-горе.

Изпържваме я в керамичен тиган с малко шарлан или масло! Когато сме сигурни, че палачинката е готова и сме пържили равномерно и от двете страни, я поставяме в чиния.

Върху нея сипваме сготвения ориз, който старателно преди това си овалваме и оформяме в купичка.

Разстиламе на равномерен пласт и завиваме внимателно на руло. Разрязваме на кръгчета/колелца с остър назъбен нож.

Разпределяме и подреждаме красиво в чиния, както можем, гарнираме с различни видове салати!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: