Шаран с кафяв ориз

07/12/2018
ЖГеоргиева
отЖГеоргиеваПомощник Готвач62
Приготвяне30 мин.
Готвене75 мин.
Общо105 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо127
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана от люспите. Осолете и натъркайте с лимонов сок. Оставете да престои, докато подготвите плънката.

Нарежете праза. Посолете. Като започне да омеква, добавете и морковите. Дръжте под капак, за да се задушат. Към тях настържете доматите. Подправете с черен пипер и девесил.

Подмажете тавата със зехтин. Нарежете киселите краставички, наредете ги по тавата и върху тях поставете рибата.

Напълнете коремчето с плънка, а останалата я разстелете наоколо.

Добавете маслините, сварения боб и орехите. Залейте със зехтин.

Пъхнете във фурната на 200 градуса. През 15 минути е хубаво да заливате рибата с малко от сосчето, за да не загаря.

За около час печеният шаран е готова.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар