Начин на приготвяне
Разтворете маята и захарта във леко затоплената вода. Разбъркайте добре и без да чакате да шупва, налейте олиото.
Към тази течност пресейте брашното, добавете солта и замесете гладко, нелепнещо тесто. Ръсвайте си по малко брашно и месете, докато получите еластичност.
Поставете във фурната огнеупорен съд с вода и включете да загрее до 60 градуса и да се генерира пара.
Оформете тестото на хлебче - кръгло или продълговато. Направете резки с върха на остър нож и поръсете с брашно. Поставете го в подходяща тавичка, намазнена или покрита с хартия за печене.
Пъхнете във фурната и оставете 20-30 минути, след това, без да отваряте вратичката, увеличете температурата до 220 градуса и печете още 20-25 минути.
Готовият селски хляб извадете от тавичката и оставете да изстине напълно върху решетка.
Добър апетит!