Празнична Новогодишна Торта

07/12/2018
Теодора Мещерова
отТеодора МещероваПомощник Готвач711196252
"И точно в 00 часа наливате шампанско в чашите и режете от тази страхотна Празнична новогодишна торта "
Приготвяне60 мин.
Готвене115 мин.
Общо175 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 810
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа чукнете три от яйцата и разбийте с едната чаша захар до пухкав крем. След това пресейте 1 чаша брашно с 1 бакпулвер. Добавете към яйцата и захарта едната супена лъжица кисело мляко и 20 мл олио. След което добавете постепенно брашното с бакпулвера и бъркайте, докато се смеси добре. Накрая добавете и едната ампула ванилия.

Разбъркайте сместа и я изсипете в предварително застлана с хартия за печене форма за торта с диаметър 26 см. Печете блата в загрята на 180 градуса фурна за около 35 мин.

През това време направете и втория блат по същия начин, само че в него сложете какаото.

Когато първият е изпечен, минете по ръбовете с нож и внимателно откопчайте ринга. Преместете блата в поднос, сложете нова хартия или ползвайте старата и изсипете какаовия блат. Така процедирайте и с третия блат.

Когато и трите са готови, ги сиропирайте и оставете да изстиват. В купа изсипете маскарпонето, цеденото мляко, крема сиренето и пудрата захар и разбийте до пухкав крем. След това добавете меда и разбъркайте.

Оставете крема да стегне в хладилник. През това време смелете бадемите и орехите в блендер, обелете бананите и мандарините, като на мандарините махнете семките. Шоколада настържете на ренде.

Когато блатовете са изстинали и кремът е стегнал, е време за сглобяване.

В поднос сложете единия блат, намажете с крем, поръсете с ядки, сложете плодове, сложете шоколад и поставете втория. Намажете с крем и натрошете шоколадови пурички, плодове, шоколад. Следва третия блат. Измажете него и цялата торта с крем.

Разстопете шоколада на водна баня. По борда на тортата поръсете с бадеми, а отстрани подредете пуричките, разделени на две. С помощта на вилица направете шарки с шоколада върху тортата.

Обелете мандарините, потопете до половината в шоколад и подредете върху тортата.

Оставете Новогодишната торта да се охлади в хладилник за една нощ, преди да консумирате.

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Теодора Мещерова
В продуктите пише кисело, а съм имала предвид мляко. Моля, аки може да се оправи
0
0
София В.
София В.
30.12.2018 10:15
Стана много хубава! Обаче блатовете са прекалено големи.
0
0
Теодора Мещерова
Да, но пък в това й е чара... Дебелабка е. Радвам се, че Ви е харесала. Весела Нова годуна
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв