Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Филе от скумрия с доматен сос

Филе от скумрия с доматен сос

Филе от скумрия с доматен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • доматен сос - 1 консерва
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • маслини - 7 - 8 бр. черни, без костилки
  • праз - 1 стрък
  • сол
  • черен пипер
  • естрагон - 1 к.л.
  • дафинов лист - 1бр.
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте рибата. Сложете ѝ малко сол, черен пипер и парчета лимон. Завийте я в алуминиево фолио и изпечете във фурната.

Нарежете праза на дребно и го задушете в тиган с малко мазнина. Добавете консервата домати, солта, дафиновия лист и черния пипер.

Варете на слаб котлон 10-15 минути, като пет минути преди да изключите, сложете естрагона, маслините (разрязани на две) и краставичките, нарязани а ивици.

Сервирайте скумрията с доматен сос в чиния заедно със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: