Начин на приготвяне
Измийте агнешкото бутче и го сложете в тенджера с вода. Сложете сол и варете до готовност (в моя случай в тенджера под налягане за половин час беше идеално сварено).
Изчистете и обелете лука. Нарежете го на дребно. Обелете гъбите и ги разрежете на 4 части. В тиган загрейте 6 с.л олио. Добавете лука и запържете. Сложете гъбите. Запържете и тях.
Добавете ориза, който предварително сте измили. Пържете го прозрачност. Прехвърлете в тавичка.
Сложете бутчето и налейте бульона. Добавете подправките. Загрейте фурната на 200 градуса и печете до готовност на ориза.
Извадете го малко преди да е извряла всичката течност, за да не остава сух. Сервирайте веднага!
Коментари