Соленки от лимец, сушени домати и босилек

Диана АндроваДиана АндроваГотвач15410231
09/12/2018
"Знаете мнението ни за здравословните домашни соленки - обожаваме ги направо "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо472
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно от лимец - 3 ч.ч. +1 чаша за замесване на тестото (може и малко повече)
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 150 мл
  • зехтин - 4 супени лъжици
  • босилек - 1/2 с.л (сух)
  • сушени домати - 2 с.л. на прах
  • бакпулвер - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото нещо, което правя, е разбиването на течните съставки - млякото, зехтина и яйцата. Млякото и яйцата трябва да са на стайна температура.

Разбивам трите съставки с вилица или тел за разбиване. Смесвам сухите съставки - брашното, сушените домати на прах, бакпулвера и босилека, след което ги добавяте към течната смес.

Накрая добавям ½ чаена лъжица сол и разбърквате добре до получаване на тесто. Изкарвам тестото на набрашнен плот и замесвам средно меко тесто.

Разточваме квадрат с големината на квадратната тава, в която ще печем и в която предварително съм поставила хартия за печене.

Премествам внимателно разточената кора в тавата.

Нарязвам на пръчици и пека соленките от лимец в предварително затоплена на 200˚С, силна фурна докато порозовеят.

Печенето на лимецовите соленки ми отнема около 20 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар