Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Соленки от лимец, сушени домати и босилек

Соленки от лимец, сушени домати и босилек

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575563331
Соленки от лимец, сушени домати и босилек
Снимка: Диана Андрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Знаете мнението ни за здравословните домашни соленки - обожаваме ги направо"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 3 ч.ч. +1 чаша за замесване на тестото (може и малко повече)
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 150 мл
  • зехтин - 4 супени лъжици
  • босилек - 1/2 с.л (сух)
  • сушени домати - 2 с.л. на прах
  • бакпулвер - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото нещо, което правя, е разбиването на течните съставки - млякото, зехтина и яйцата. Млякото и яйцата трябва да са на стайна температура.

Разбивам трите съставки с вилица или тел за разбиване. Смесвам сухите съставки - брашното, сушените домати на прах, бакпулвера и босилека, след което ги добавяте към течната смес.

Накрая добавям ½ чаена лъжица сол и разбърквате добре до получаване на тесто. Изкарвам тестото на набрашнен плот и замесвам средно меко тесто.

Разточваме квадрат с големината на квадратната тава, в която ще печем и в която предварително съм поставила хартия за печене.

Премествам внимателно разточената кора в тавата.

Нарязвам на пръчици и пека соленките от лимец в предварително затоплена на 200˚С, силна фурна докато порозовеят.

Печенето на лимецовите соленки ми отнема около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: